Strona 1 z 1

wymagane kursy w branży spożywczej

PostNapisane: Pn, 2 wrz 2002, 12:06
przez aruncio
Witam,
Decydując się na prowadzenie firmy w branży spożywczej konieczne są jakieś specjalne uprawnienia? Słyszałem o czymś takim jak minimum sanitarne? Co to dokładnie jest i gdzie to można uzyskać?
Pozdrawiam,

PostNapisane: Pn, 2 wrz 2002, 14:06
przez Marcin
Zobacz przepisy ustawy z dnia 11 maja 2001 r.
o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634, ze zm.) oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 1958 r. w sprawie warunków zdrowia wymaganych ze względów sanitarno-epidemiologicznych od osób wykonujących niektóre zajęcia zarobkowe (Dz. U. Nr 56, poz. 275, ze zm.).