wymagane kursy w branży spożywczej

dział poświęcony stosunkom cywilnoprawnym pomiędzy osobami fizycznymi i osobami prawnymi

wymagane kursy w branży spożywczej

Postprzez aruncio » Pn, 2 wrz 2002, 12:06

Witam,
Decydując się na prowadzenie firmy w branży spożywczej konieczne są jakieś specjalne uprawnienia? Słyszałem o czymś takim jak minimum sanitarne? Co to dokładnie jest i gdzie to można uzyskać?
Pozdrawiam,
aruncio
 
Posty: 0
Dołączył(a): Cz, 1 sty 1970, 02:00

Postprzez Marcin » Pn, 2 wrz 2002, 14:06

Zobacz przepisy ustawy z dnia 11 maja 2001 r.
o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634, ze zm.) oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 1958 r. w sprawie warunków zdrowia wymaganych ze względów sanitarno-epidemiologicznych od osób wykonujących niektóre zajęcia zarobkowe (Dz. U. Nr 56, poz. 275, ze zm.).
Marcin
 
Posty: 0
Dołączył(a): Cz, 1 sty 1970, 02:00


Powrót do Prawo Cywilne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron